Kiesrecht en verkiezingen

« terug naar overzicht

Datum
16 november 2023

Vertrouwen in de eerlijkheid van het verkiezingsproces is cruciaal voor de legitimiteit van verkiezingen en daarmee voor de gekozen volksvertegenwoordigers. Maar wat betekent dat praktisch? Waarom stemmen we in Nederland op papier? In andere landen worden nog wel eens rechtszaken gevoerd over de verkiezingsuitslag, kan dat hier eigenlijk? Hoe goed is ons verkiezingsproces, vergeleken met andere landen?

Deze vragen staan centraal in de lezing die dr. mr. Leontine Weesing-Loeber op 16 november 2023 voor de Academie voor Wetgeving en de Academie voor Overheidsjuristen zal verzorgen. Leontine Weesing-Loeber is afdelingshoofd Advies, Cultuur en Wetenschap bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van OCW. Zij promoveerde afgelopen jaar aan de University of East Anglia in het Verenigd Koninkrijk met een proefschrift over verkiezingsfraude in Nederland en het VK.

Wij nodigen je van harte uit voor deze lezing. Na afloop is er gelegenheid om tijdens de borrel met elkaar van gedachten te wisselen. Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen, wacht dus niet te lang met inschrijven!

Datum: donderdag 16 november 2023
Tijdstip: inloop vanaf 15:15 uur, lezing van 15:30 uur tot 17:00 uur, borrel van 17:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Academie voor Wetgeving en Academie voor Overheidsjuristen, Lange Voorhout 62 te Den Haag
Doelgroep: Overheidsjuristen en wetgevingsjuristen
PWO-punten: 1

Lukt het niet om in te schrijven omdat u geen zakelijke gegevens kunt invullen? Neem dan contact met ons op via academie@acwet.nl.